Wij zijn sinds 2010 actief op de markt voor fitnessbranche gerelateerde opleidingen. Echter hebben wij wel een jarenlang ervaring opgebouwd samen met verschillende fitnessbedrijven. Door de nauwe samenwerking met deze bedrijven kunnen wij onze cursisten op de hoogte houden van de allerlaatste fitnessontwikkelingen.

Sinds 2012 zijn wij ons ook gaan oriënteren op de zwembadmarkt. Inmiddels zijn we gestart met het verzorgen van opleidingen voor (toekomstig) zwembadpersoneel. Dit doen we volgens de kwalificatiedossiers van de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij zijn inmiddels ook een erkend opleidingsinstituut. We verwachten vele leerzame zwemopleidingen.

Onze opleidingscoördinator, Dhr. Edwin van Pelt is tevens werkzaam op een MBO opleiding voor Sport en Bewegen en brengt hiermee veel expertise op het gebied van lesgeven mee. Binnen Sport Opleiding Nederland is hij verantwoordelijk voor de inhoud van alle opleidingen maar verzorgt hij zelf ook opleidingen. Zodat er altijd aansluiting blijft met het werkveld.