Fitnesstrainer B is de vervolgopleiding op fitnesstrainer A. We gaan verder op de materie van de vorige opleiding. Daarnaast wordt van de fitnesstrainer B verwacht dat hij de basisvaardigheden bezit op het gebied van les- en leidinggeven.

Opleiding

Bij deze opleiding gaan we verder op de theorie van fitnesstrainer A. Hierbij ligt de nadruk met name op het vergroten van de kennis op het gebied van trainingskundige principes. Hierbij wordt aandacht besteedt aan:

  • Kracht
  • Uithoudingsvermogen
  • Snelheid
  • Coördinatie
  • Lenigheid

Tevens wordt er verwacht dat de cursist aan het einde van de opleiding een compleet trainingsprogramma van een jaar kan maken. Hiervoor leren we hoe en wanneer er gemeten moet worden. Maar ook hoe een trainingschema ingericht kan worden. Deze theorie wordt in een sportgerelateerd of therapeutisch trainingsschema uitgewerkt.

Iedereen die deze opleiding succesvol heeft afgerond is klaar om zelfstandig aan de slag te gaan als fitnessinstructeur.

Doelgroep

Om deze opleiding te kunnen volgen moet u in ieder geval de opleiding fitnesstrainer A succesvol hebben afgerond. Mocht u een ander soortgelijke opleiding hebben afgerond, dan kunnen we navraag doen of deze gelijk is gesteld aan het diploma van NL Actief. Deze opleiding is op MBO-4 niveau.

Stage

Voor deze opleiding is het noodzakelijk dat je binnen een fitnessbedrijf de mogelijkheid hebt om een individuele klant met een specifieke trainingsvraag te kunnen begeleiden.

Geplande opleidingen

Hieronder kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Hier kunt u al onze geplande opleidingen vinden.

Fitnesstrainer B

  • nog niks gepland

Examen

We sluiten deze opleiding af met een officieel NL Actief examen. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze opleiding ziet er als volgt uit:

  • 50 uur theorie- en praktijkles
  • 50 uur stagelopen
  • 50 uur werken aan portfolio
  • 40 uur zelfstudie

Kosten

Deze opleiding kost € 1000,00 en is inclusief opleidingsmateriaal en gebruik van de website. Het examen kost € 250,00. Hiervoor wordt uw portfolio nagekeken, kunt u een theorietoets maken en daarna een mondeling examen met presentatie. Alles volgens de richtlijnen van NL Actief. De totale opleiding met één examen kost u dus € 1250,00.

Daarnaast kunnen wij ook losse examens aanbieden voor € 250,00.

Inschrijven

Persoonlijke contactinformatie

Alleen de laatste 8 cijfers invullen!

Persoonlijke informatie voor op het certificaat of diploma