Functioneel fitness is ontwikkeld om de kloof tussen sport, conditie en wetenschap te verkleinen. De trainingsprincipes zijn ook makkelijk toe te passen voor een fitness-liefhebber die een intense en effectieve training wil.

Steeds vaker maken sportinstructeurs en Personal Trainers de overstap van conventionele krachtapparatuur naar meer specifieke en functionele trainingsvormen. Een logische stap aangezien je met functionele training niet alleen kracht, maar ook uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en flexibiliteit traint.

Inhoud

In de Opleiding tot Funtional fitnesstrainer staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe pas je de basisprincipes van balanstraining en core stability het meest efficiënt toe in de fitness, revalidatie en sport?
  • Hoe kun je het meest effectief gebruik kan maken van diverse materialen zoals de TRX en Medecine-bal in jouw trainingen?
  • Welke diversiteit aan oefeningen kunnen er worden aangeboden met vrije materialen en hoe speel ik hierbij in op het niveau van de klant?
  • Wat zijn de te verwachten trainingseffecten van functionele trainingen?
  • Hoe kunnen de functionele oefeningen worden geïntegreerd in een circuit groepsles?

Maar wat is nou precies FunFit Fitness?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden aangezien deze op vele manieren kan worden uitgelegd. In principe moet de training functioneel zijn voor de wensen van de klant. Een functionele training voor een hardloper moet er bv. op gericht zijn dat hij beter en harder kan lopen. Functionele training is niet alleen geschikt voor (top-)sporters, maar juist ook voor ouderen en beginnende sporters. De trainingen kunnen uitermate goed worden ingezet om klanten de dagelijkse activiteiten zoals traplopen, fietsen en boodschappen goed te laten uitvoeren.

De lesdagen zullen sterk praktijkgericht zijn en is voor iedereen, onafhankelijk van de mate van training en toegankelijk. In het theoriegedeelte zal met name worden stilgestaan bij de trainingseffecten en aandachtspunten bij de verschillende oefeningen.

Lesstof: Olympisch gewichtheffen technieken, powerlifting technieken, lichaamsgewicht oefeningen, TRX, Gymnastiek Natural, springbox, springtouw, Rings en nog veel meer.

Doelgroep

Ambitieuze fitnesstrainers die graag gericht aan de slag willen gaan met specifieke oefenstof in de (fitness)praktijk. Deze opleiding sluit uitstekend aan bij de opleidingen fitnesstrainer A en B. Wij raden ook sterk aan om eerst deze opleidingen af te ronden.

Stage

Het is raadzaam als je tijdens deze opleiding ook kan meelopen met een fitnessinstructeur die al functionele training geeft.

Geplande opleidingen

Hieronder kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Hier kunt u al onze geplande opleidingen vinden.

Functioneel fitnesstrainer

  • nog niks gepland

Examen

Deze opleiding wordt afgesloten met een examen van Sport Opleiding Nederland en het diploma wordt ook in eigen beheer uitgegeven. Voor dit examen wordt er getoetst of de deelnemer:

  • De oefeningen op een juiste manier uitvoert
  • De oefeningen op een juiste manier corrigeert
  • Een functionele training kan samenstellen

Studiebelasting

15 uur theorie- en praktijkles
15 uur stagelopen
15 uur werken aan opdrachten
10 uur zelfstudie en oefenen

Kosten

Deze opleiding kost € 300,- (inclusief examen). Voor deze opleiding kunt u geen los examen doen.

Inschrijven

Persoonlijke contactinformatie

Alleen de laatste 8 cijfers invullen!

Persoonlijke informatie voor op het certificaat of diploma