Bij Sport Opleiding Nederland werken we met de online leeromgeving van Microsoft Teams. U krijgt hiervoor een eigen account van sport-opleiding.nl. U kunt dit account gebruiken zolang u deelneemt aan de opleiding. Na de opleiding sluiten we dit account weer af. Hou hier rekening mee. Hieronder zullen we uitleggen hoe u aan de slag kan met Microsoft Teams.

U kunt Microsoft Teams gebruiken op diverse apparaten:

Om deel te kunnen nemen aan een online les zou u een telefoon kunnen gebruiken. Hou er wel rekening mee dat het veel stroom kost dus uw accu gaat snel leeg. Daarnaast is het wenselijk om gebruik te maken van een headset. Deelnemen op een computer kan uiteraard ook en werkt prima.

Als u aan de slag gaat met de opdrachten is het wel wenselijk om gebruik te maken van een computer. Via office.com kunt u gratis gebruik maken van de online versie van Word. Dit is voldoende voor de meeste bewerkingen. Binnen jullie klasteam staat alles klaar wat u nodig heeft voor de opleiding. Blader hier gerust doorheen. De docent zal tijdens de lessen hier ook uitgebreid aandacht aan besteden. Een en ander wordt ook nog uitgewerkt in de snel aan de slag-gids voor leerlingen/studenten. Deze staat ook onderaan deze pagina.


Account activeren

Om uw account te activeren moet u een aantal stappen doorlopen. Hieronder leggen we uit hoe dit werkt. Hiervoor gebruiken we 2-staps-verificatie via de Microsoft Authenticator app. Zorg dat u deze alvast installeert op uw telefoon.

https://www.microsoft.com/nl-nl/security/mobile-authenticator-app

Ga naar office.com

Open in een browser op een computer de pagina http://office.com en klik daar op aanmelden.

Office.com

Inloggen

Log hier in met het account van Sport Opleiding Nederland. Deze lijkt op voorbeeld@sport-opleiding.nl. U heeft hiervoor een email gehad met hierin de gebruikersnaam en het wachtwoord. Vul dit e-mailadres in en klik vervolgens op volgende.

Email

Dit is een voorbeeld van de email die door ons is verzonden. De afzender is ms-noreply@microsoft.com. Het kan zijn dat deze in de map met ongewenste berichten terecht is gekomen.

Email

Wachtwoord

Vervolgens wordt u gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Vul eerst nogmaals het wachtwoord in dat door ons is verzonden. Daarna moet u twee keer eenzelfde door u zelf gekozen wachtwoord invoeren. Sla dit wachtwoord goed op. Klik vervolgens op aanmelden.

(Wachtwoorden mogen niet uw gebruikers-id bevatten, moeten ten minste acht tekens lang zijn en moeten minimaal drie van de volgende categorieën bevatten: hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.)

Wachtwoord

Authenticator koppelen

We gaan nu de Authenticator app koppelen aan uw account. Klik hiervoor op volgende.

Meer informatie vereist

Microsoft Authenticator stap 1

Als het goed is dan heeft u inmiddels al de Authenticator app op uw telefoon staan. Als u dit nog niet heeft gedaan dan kan u klikken op Nu downloaden. Als u de Authenticator app hebt geïnstalleerd kan u op volgende klikken.

Microsoft Authenticator 1

Microsoft Authenticator stap 2

Klik in het volgende scherm nogmaals op volgende.

Microsoft Authenticator stap 2

Microsoft Authenticator stap 3

U krijgt nu onderstaande scherm te zien. Hierop is een QR-code zichtbaar. Deze moet u scannen met de Authenticator app. Dit doet u als volgt.

Open de Microsoft Authenticator app op uw telefoon, selecteer Account toevoegen in het pictogram Aanpassen en besturingselement in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Werk- of schoolaccount. Klik op Een QR-code scannen. Scan nu de QR-code op het scherm van uw computer. Vervolgens zal het account zichtbaar zijn in de Authenticator app.

Druk vervolgens op volgende op uw computer.

U krijgt nu op u telefoon het verzoek om de aanmelding goed te keuren. Druk hier op goedkeuren.

Microsoft Authenticator 3

Telefoonnumer koppelen

Vervolgens krijgt u de vraag om uw telefoonnummer te koppelen. Hiervoor vult u uw eigen mobiele telefoonnummer in beginnend met een 6 en vervolgens de 8 overige cijfer. Als u dit gedaan heeft kunt u op volgende klikken.

Telefoonnummer

SMS code stap 1

U krijgt nu een sms binnen op uw mobiele telefoon. Hierin zit een code van 6 cijfers. Vul deze code in en klik op volgende.

SMS code 1

SMS code stap 2

Als het is gelukt krijgt u nu een groen vinkje te zien en dan is uw telefoon geverifieerd. U kunt dan op volgende klikken.

SMS code 2

Gelukt

Als alles goed is gegaan krijgt u onderstaande scherm te zien. Uw account is nu veilig met 2-staps-verficatie. Als u vervolgens op een ander apparaat wilt inloggen kunt u dit wederom goedkeuren met de Authenticator app. Uiteraard gebruikt u hiervoor wel weer het account van Sport Opleiding Nederland. Alleen met dit account komt u bij de juiste materialen. U kunt vervolgens op gereed klikken.

Welkom

U bent nu meteen ingelogd in uw eigen office365 omgeving hier kunt u gebruik maken van de diverse programma’s van Microsoft. Hier vind u ook bijvoorbeeld Teams, maar ook OneDrive en Word. U kunt hier vrij rond kijken en gedurende de hele opleiding tot uw beschikking.

Welkom

Mocht u er toch nog niet uitkomen neem dan gerust contact op met de docent.

Na uw opleiding zullen we uw account afsluiten. U kan dan niet meer bij uw data. Zorg dat u deze data na uw examen zelf veiligstelt.

Wachtwoord vergeten

Mocht je je wachtwoord vergeten zijn dan kan je deze via onderstaande link opnieuw aanmaken.

https://passwordreset.microsoftonline.com/