De opleiding om gecertificeerd specialist Zwemvaardigheidsdiploma’s te worden voor de zwembadbranche.

Inhoud

De specialist Zwemvaardigheidsdiploma’s kan zelfstandig lessen verzorgen voor het programma zwemvaardigheidsdiploma’s . Deze lessen leiden naar de nationale zwemvaardigheidsdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De specialist zwemvaardigheidsdiploma’s is een zwembadmedewerker met het accent op zwemvaardigheidslessen. De instructeur draagt zorg voor veilige maar ook leuke zwemvaardigheislessen. Waarbij we de zwemvaardigheid vergroten en de deelnemers nog meer leren.

Zwemvaardigheidsdiploma’s
Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s.

We werken aan onderstaande thema’s.

  • Motieven voor de zwemdeelnemers
  • Nieuwe basiselementen in het zwemvaardigheidsprogramma
  • Inhoud zwemvaardigheidsdiploma’s
  • Impliciet leren
  • Zwemvaardigheidsdiploma’s en (wedstrijd)sport

We combineren hierbij theorie met praktijk. We gaan dus ook echt zelf aan de slag.

De officiële tekst van de Nationale Raad Zwemveiligheid is hier te lezen.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die al ervaring heeft met het verzorgen van zwemlessen en zich zou willen verdiepen in zwemvaardigheidslessen. Voorwaarde is wel dat u een certificaat Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten of Lesgever Zwem-ABC heeft.

Stage

Het is verplicht om tijdens deze opleiding stage te lopen. Je moet namelijk aan de hand van een aantal opdrachten een portfolio maken. Deze opdrachten hebben betrekking op het werk als instructeur Zwemvaardigheidslessen in een zwembad. Wij adviseren iedereen om minimaal één dagdeel per week stage te lopen in een zwembad. Daarnaast worden uw opdrachten ook afgetekend door uw stagebegeleider. De beoordeling wordt gedaan door een gelicentieerde docent.

Mocht u zelf geen stage kunnen vinden dan zijn wij bereid om hierin te bemiddelen zodat ook u een goede leerplaats kan vinden.

Geplande opleidingen

Hieronder kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Hier kunt u al onze geplande opleidingen vinden.

Specialisatie Zwemvaardigheidsdiploma’s

  • nog niks gepland

Examen

We sluiten deze opleiding af met een officieel examen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De toetsing van de cursus specialist Zwemvaardigheidsdiploma’s bestaat uit:

  • 3 Competentieopdrachten
  • 1 examenles

Om de specialisatie af te ronden en het certificaat te ontvangen, moeten alle competentieopdrachten worden ingeleverd en ze moeten voldoende zijn (tenminste 6,0) en het cijfer voor de examenles moet voldoende (tenminste 6,0) zijn.

Het officiële examenreglement kunt u hier bekijken.

Studiebelasting

9 uur theorie- en praktijkles
24 uur stagelopen
12 uur werken aan portfolio
30 uur zelfstudie

Kosten

Deze opleiding kost € 300,00 en is inclusief opleidingsmateriaal en gebruik van de website. Het examen kost € 125,00 . Hiervoor wordt uw portfolio nagekeken, en wordt er een examenles beoordeeld. Alles volgens de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Inschrijven

Persoonlijke contactinformatie

Alleen de laatste 8 cijfers invullen!

Persoonlijke informatie voor op het certificaat of diploma