Allround Zwembadmedewerker

De opleiding om gecertificeerd toezichthouder te worden voor de zwembadbranche.

Inhoud

De Lifeguard is een zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden. De Lifeguard draagt zorg voor de veiligheid van gasten, collega’s en zichzelf. Je houdt toezicht op de gasten die gebruik maken van het zwembad en de andere faciliteiten van de accommodatie. De Lifeguard zorgt ervoor dat gasten het naar hun zin hebben. Je treedt op als gastheer. De Lifeguard draagt ook zorg voor de hygiëne. Je maakt verschillende ruimtes in de zwembadaccommodatie schoon en meet regelmatig de kwaliteit van het zwemwater.

De Lifeguard heeft twee kerntaken. Hij draagt zorg voor (de veiligheid van) de gasten en voor de hygiëne.

De officiële tekst van de Nationale Raad Zwemveiligheid is hier te lezen.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die de vaardigheden en kennis wil leren om als lifeguard te kunnen werken in een zwembad. Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Stage

Het is verplicht om tijdens deze opleiding stage te lopen. Je moet namelijk aan de hand van een aantal opdrachten een portfolio maken. Deze opdrachten hebben betrekking op het werk als lifeguard in een zwembad. Wij adviseren iedereen om minimaal één dagdeel per week stage te lopen in een zwembad. Daarnaast worden uw opdrachten ook afgetekend door uw stagebegeleider. De beoordeling wordt gedaan door een gelicentieerde docent.

Mocht u zelf geen stage kunnen vinden dan zijn wij bereid om hierin te bemiddelen zodat ook u een goede leerplaats kan vinden.

Om de certificeerbare eenheid Lifeguard af te ronden en het certificaat te ontvangen, moeten de genoemde diploma’s/certificaten in orde zijn, alle competentieopdrachten worden ingeleverd en het gemiddelde cijfer daarvan voldoende zijn (6,0) en het cijfer voor het groepsgesprek moet voldoende (6,0) zijn.

Geplande opleidingen

Hieronder kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Hier kunt u al onze geplande opleidingen vinden.

Lifeguard

Examen

We sluiten deze opleiding af met een officieel examen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De toetsing van certificeerbare eenheid 1 bestaat uit:

  • Competentieopdrachten
  • Tonen van een geldig diploma Eerste hulp en het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (zijn geen onderdeel van deze opleiding)
  • Mondeling examen

Studiebelasting

35 uur theorie- en praktijkles
50 uur stagelopen
40 uur werken aan portfolio
35 uur zelfstudie

Kosten

Alle opleidingen kosten € 756,00 en zijn inclusief opleidingsmateriaal en gebruik van de website. Het examen kost € 300,00. Hiervoor wordt uw portfolio nagekeken, kunt u deelnemen aan een groepsgesprek. Het praktijkexamen zwemmend redden voor zwembaden kost € 50,00. Alles volgens de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland. De totale opleiding met één examen kost u dus € 1106,00.

Daarnaast kunnen wij ook losse examens aanbieden voor € 300,00.

Video

Inschrijven

Persoonlijke contactinformatie

Alleen de laatste 8 cijfers invullen!

Persoonlijke informatie voor op het certificaat of diploma