De opleiding om gecertificeerd specialist snorkelen te worden voor de zwembadbranche.

Inhoud

De specialist snorkelen kan zelfstandig snorkellessen verzorgen. Deze lessen leiden naar de nationale snorkeldiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De specialist snorkelen is een zwembadmedewerker met het accent op snorkellessen. De instructeur draagt zorg voor veilige maar ook leuke snorkellessen. Waarbij we de zwemvaardigheid vergroten en de deelnemers nog meer leren specifiek rond het thema snorkelen.

Nationale Snorkeldiploma’s
De vernieuwde Nationale Snorkeldiploma’s worden per 1 juni 2021 uitgegeven onder de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Deze diplomalijn uit het vervolgaanbod is erop gericht om kinderen ook na het behalen van de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C plezier te laten hebben in het water om zo de zwemvaardigheid op peil te houden. Tijdens de snorkellessen bouwen kinderen aan hun conditie en leren ze de vaardigheden van het snorkelen.

We werken aan onderstaande thema’s.

  • De snorkelmaterialen (zwemvliezen, masker, en snorkel)
  • Veilig verplaatsen met materiaal op de kant en in het water
  • Effecten van onderwater zwemmen
  • Impliciet leren in snorkellessen
  • De verschillende technieken
  • Werken met buddy’s

We combineren hierbij theorie met praktijk. We gaan dus ook echt zelf aan de slag. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je eigen passend materiaal hebt.

De officiële tekst van de Nationale Raad Zwemveiligheid is hier te lezen.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die al ervaring heeft met het verzorgen van zwemlessen en zich zou willen verdiepen in snorkellessen.

Stage

Het is verplicht om tijdens deze opleiding stage te lopen. Je moet namelijk aan de hand van een aantal opdrachten een portfolio maken. Deze opdrachten hebben betrekking op het werk als snorkelinstructeur in een zwembad. Wij adviseren iedereen om minimaal één dagdeel per week stage te lopen in een zwembad. Daarnaast worden uw opdrachten ook afgetekend door uw stagebegeleider. De beoordeling wordt gedaan door een gelicentieerde docent.

Mocht u zelf geen stage kunnen vinden dan zijn wij bereid om hierin te bemiddelen zodat ook u een goede leerplaats kan vinden.

Geplande opleidingen

Hieronder kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Hier kunt u al onze geplande opleidingen vinden.

Specialisatie snorkelen

  • nog niks gepland

Examen

We sluiten deze opleiding af met een officieel examen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De toetsing van de cursus specialist snorkelen bestaat uit:

  • 3 Competentieopdrachten
  • Tonen van een geldig diploma Eerste hulp en het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (zijn geen onderdeel van deze opleiding)
  • 1 examenles

Om de specialisatie af te ronden en het certificaat te ontvangen, moeten de genoemde diploma’s/certificaten in orde zijn, alle competentieopdrachten worden ingeleverd en het gemiddelde cijfer daarvan voldoende zijn (6,0) en het cijfer voor de examenles moet voldoende (6,0) zijn.

Studiebelasting

9 uur theorie- en praktijkles
9 uur stagelopen
9 uur werken aan portfolio
8 uur zelfstudie

Kosten

Deze opleiding kost € 350,00 en is inclusief opleidingsmateriaal en gebruik van de website. Het examen is ook inclusief. Hiervoor wordt uw portfolio nagekeken, en wordt er een praktijkexamen nagekeken. Het praktijkexamen zwemmend redden voor zwembaden kost € 50,00. Alles volgens de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland.

Inschrijven

Persoonlijke contactinformatie

Alleen de laatste 8 cijfers invullen!

Persoonlijke informatie voor op het certificaat of diploma