Dit is een specialisatie voor de fitnessinstructeur B en dus geschikt voor Personal Trainers, (Sport-)fysiotherapeuten en Fitnessinstructeurs. Maar ook voor mensen met een beetje affiniteit met fitness. Deze opleiding richt zich niet op het leren lesgeven en maken van een periodisering. Dit zijn onderdelen uit de Fitnessinstructeur A en B opleiding.

Inhoud

Kettlebelltraining is een intensieve core-training waar je grote spiergroepen worden getraind. Het is een combinatie van kettlebells, circuittraining en veel lichamelijke oefeningen. Het belangrijktse element waarmee getraind wordt is de Kettlebell. Kettlebell is een traditionele gietijzeren gewicht, dat lijkt op een kanonskogel met een handvat. De Kettlebell is vandaag de dag één van de meest favoriete fitnesstools voor iemand die in een korte tijd zijn doel wilt bereiken. Het is niet alleen mogelijk voor topsporters met de Kettlebell te trainen maar ook de gevorderde sporter kan hiermee trainen. Het is de ultieme tool voor de algehele lichamelijke ontwikkeling en extreme all-round fitness. Kettlebelltraining is door de hoge intensiteit een relatief korte training een ideale training. De korte rusttijden maken Kettlebelltraining in de meeste varianten een zeer lactische (met melkzuur) training, wat de aanmaak van groeihormoon stimuleert. Groeihormoon is de grootste vetverbrander in ons lichaam en daarom is kettlebelltraining ook zeer geschikt om mensen te helpen met het snel en effectief verlagen van hun vetpercentage.

Tijdens de opleiding tot Certified Kettlebell-Guerreiro Instructeur leer je:

 • Ruim 30 Kettlebell oefeningen (en variaties)
 • Hoe je de oefeningen veilig en systematisch aanleert aan zowel beginnende als gevorderde sporters
 • Hoe je snel fouten in uitvoering van oefeningen signaleert en deze effectief bij de sporter verbeterd
 • Welke oefeningen speciaal geschikt zijn voor:
 • Verminderen van het vetpercentage
 • Verbeteren van de ‘core’ stabiliteit
 • Verbeteren van de schouder stabiliteit
 • Verbeteren van het cardiovasculaire systeem
 • Verbeteren van algehele lichaamskracht
 • Hoe je zowel beginnende als gevorderde sporters variatie biedt in hun trainingen
 • Hoe je binnen 30 minuten een sterkere trainingsprikkel kunt geven dan 1,5 uur reguliere kracht- of cardiotraining doet

Na de opleiding ben je in staat om diverse doelgroepen, zowel mensen die sterker willen worden, als mensen die willen afvallen veilig en effectief met Kettlebells te laten trainen. Na deze specialisaties ben je in staat jouw klanten / patiënten de maximale voordelen van de Kettlebell te bieden!

Doelgroep

Deze opleiding is voornamelijk bedoeld voor fitnessinstructeurs die al de diploma fitnessinstructeur A en B hebben. In deze opleiding wordt geen aandacht besteedt aan het leren lesgeven.

Stage

Voor deze opleiding is het niet noodzakelijk om een stage te hebben. Wel adviseren we om een aantal kettlebelltrainingen te hebben gevolgd.

Examinering

Deze opleiding wordt afgesloten met een examen van Sport Opleiding Nederland en het diploma wordt ook in eigen beheer uitgegeven. Voor dit examen wordt er getoetst of de deelnemer:

 • De oefeningen op een juiste manier uitvoert
 • De oefeningen op een juiste manier corrigeert

Geplande opleidingen

Hieronder kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Hier kunt u al onze geplande opleidingen vinden.

Kettlebellinstructeur

 • nog niks gepland

Kosten

We bieden deze opleiding op de volgende manier aan:

 • In 3 lessen van 5 uur. Dit is meestal van 9:00-14:00 en in het weekend.

Deze opleiding kost € 250,- (inclusief examen).

Voor deze opleiding kunt u geen los examen doen.