Francisco begon zijn carrière als beroepsmilitair in 1996. Tijdens en na zijn militaire dienst heeft hij opleidingen gevolgd en veel expertise opgedaan als sportinstructeur en disciplinecoach. Hij is vaak uitgezonden geweest naar het Midden Oosten, Kosovo en Laos. Zijn eerste contact met Krav Maga is in 1997 tijdens een tweedaagse cursus gegeven door Richard Douieb. De cursus werd georganiseerd door de Franse politie en haar arrestatieteam (GIGN).Gedurende de jaren heeft hij zich verder opgeleid als Sportdocent (CIOS), Personal Training, Fitnesstrainer, Agressie en Weerbaarheidsdocent en nog veel meer.

Momenteel is Francisco werkzaam als zelfstandig sportdocent met zijn bedrijf DACOSTA Trainingcenter voor regio Den Haag, Rotterdam e.o. DACOSTA Trainingcenter heeft een eigen sportstudio waar hij elke dag te vinden is. We bieden topkwaliteit opleidingen in een unieke omgeving. Klassen en educatieve sessies worden geleid door Francisco da Costa. Het trainingsprogramma wordt ontworpen naar gelang de behoefte van de klant aan de hand van een volledige analyse vooraf en zo nodig verschillende testen.

Francisco volgde diverse cursussen en instructeursopleidingen op het gebied van zelfverdediging, Krav Maga, Krachtsport, Fitness en nog veel meer waaronder Civil instructor, zelfverdediging voor kinderen, security VIP-protection instructor, law enforcement instructor en vele andere nationale- en internationale seminars gehouden door grote Krav Maga beroemdheden als Eyal Yanilov, Amnon Darsa, Avi Moyal, Richard Douieb, Franklin Hartkamp, Ralph Beekman, Peter Aerts, Arnaud v/d Veere, Henk van der Stoep, Erik Paulson en Sam Lumpini. Luc van Laere, Mike Mahler, Steve Cotter, Steve Maxwell, Gray Cook, Todd Durkin en de jongens van The Overload Worldwide.

Functie:
Sportdocent specialiteit fitness