Edwin van Pelt
Sportdocent en eigenaar

Ik ben als eerste begonnen met het geven van opleidingen in 2010. Inmiddels zijn we groeiende en verzamel ik veel enthousiaste mensen om mij heen. Ik geef les vanuit het motto:


"Wees enthousiast over sport maar wel met kennis van zaken."

Dit motto zal ook terug te zien zijn in de manier van lesgeven. Ik probeer de passie voor sport over te brengen en dit moet gecombineerd worden met een gedegen kennis van zaken. Sinds 1994 ben ik verbonden aan First Class Sports in Rijswijk. Daar ben ik begonnen in de fitness. Dit was toen een goede aanvulling voor de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt op de HALO. Gedurende mijn studie ben ik steeds meer gaan werken in de fitness en heb hierdoor met veel verschillende facetten van dit werk kennis gemaakt. Naast mijn werk als instructeur ben ik ook actief geweest als onderhoudsmonteur. Hierdoor heb ik nog meer inzicht gekregen in de biomechanica van de toestellen en oefeningen. Echter naast mijn werk in de sportschool ben ik na mijn opleiding ook het onderwijs ingegaan. Hierin ben ik begonnen in het basisonderwijs en ben ik inmiddels werkzaam in het MBO aan de opleiding Sport en Bewegen. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven in beroepscompetenties. Deze ervaring neem ik mee naar de opleiding en zet ik in om de kwaliteit te verhogen.

Voor de toekomst hoop ik dat we gestaag ons aanbod kunnen gaan uitbreiden en dat hierdoor mensen met passie veel verschillende opleidingen kunnen gaan verzorgen voor mensen met passie die hun kennis willen vergroten.

Daarnaast ben ik nog de vader van vier kinderen Duncan (2001), Yannick (2003), Senna (2004) en Milou (2007) en getrouwd met Tamara.

Geertje Mostert
Sportdocent

Ik ben Geertje Mostert geboren in 1985 en moeder van Mace. Ik ben opgegroeid in Schipluiden, een klein en rustig dorpje in het Westland. Na de MAVO heb ik de opleiding CIOS gekozen omdat ik een baan wilde in de sport. Deze opleiding heb ik in Haarlem gevolgd met heel veel plezier.

Met het keuzevak Zwemmen en Sportvorming. Nadat ik de opleiding met een diploma had afgerond ben ik bij Sportfondsen Delft als zweminstructrice begonnen. Een aantal jaren later ben ik in Voorburg gaan werken onder de vlag van Optisport. Toen ik meer uitdaging zocht ben ik de opleiding HALO gestart welke ik succesvol na 3 jaar heb afgerond. Na deze opleiding ben ik ongeveer 3 jaar Bewegingsonderwijs docent geweest op een basisschool en een Middelbare school.

Uiteindelijk was het zwemonderwijzer toch hetgeen waar ik meer passie en uitdaging in vond, door een functie als ‘hoofd zwemzaken’ te bekleden waarin ik heel veel geleerd heb op het gebied van leiding geven. Nu, sinds 4 jaar manager van Zwembad Forum Kwadraat en sporthallen Esseteijn. Deze locatie heeft een zwembad, twee sporthallen met horeca gelegenheid en een zalencentrum. Naast deze baan ben ik werkzaam als gastdocent bij Sport-opleiding Mondriaan en begeleid ik studenten tijdens de stages. Ik doe dit werk met veel plezier en geniet van mijn dagelijkse werkzaamheden. Het mooiste van deze baan vind ik het invallen tijdens de zwemlessen.

Zwemles en opleiden zijn 2 dingen welke ik met passie en plezier doe. Opleiden tot zweminstructeur is hierdoor de perfecte combinatie. Gelukkig is er ook tijd om te genieten, in mijn vrije tijd geniet ik graag samen met Mace van het buitenleven, mijn familie en mijn andere sociale contacten.

Francisco da Costa Guerreiro
Sportdocent

Francisco begon zijn carrière als beroepsmilitair in 1996. Tijdens en na zijn militaire dienst heeft hij opleidingen gevolgd en veel expertise opgedaan als sportinstructeur en disciplinecoach. Hij is vaak uitgezonden geweest naar het Midden Oosten, Kosovo en Laos. Zijn eerste contact met Krav Maga is in 1997 tijdens een tweedaagse cursus gegeven door Richard Douieb. De cursus werd georganiseerd door de Franse politie en haar arrestatieteam (GIGN).Gedurende de jaren heeft hij zich verder opgeleid als Sportdocent (CIOS), Personal Training, Fitnesstrainer, Agressie en Weerbaarheidsdocent en nog veel meer.

Momenteel is Francisco werkzaam als zelfstandig sportdocent met zijn bedrijf DACOSTA Trainingcenter voor regio Den Haag, Rotterdam e.o. DACOSTA Trainingcenter heeft een eigen sportstudio waar hij elke dag te vinden is. We bieden topkwaliteit opleidingen in een unieke omgeving. Klassen en educatieve sessies worden geleid door Francisco da Costa. Het trainingsprogramma wordt ontworpen naar gelang de behoefte van de klant aan de hand van een volledige analyse vooraf en zo nodig verschillende testen.

Francisco volgde diverse cursussen en instructeursopleidingen op het gebied van zelfverdediging, Krav Maga, Krachtsport, Fitness en nog veel meer waaronder Civil instructor, zelfverdediging voor kinderen, security VIP-protection instructor, law enforcement instructor en vele andere nationale- en internationale seminars gehouden door grote Krav Maga beroemdheden als Eyal Yanilov, Amnon Darsa, Avi Moyal, Richard Douieb, Franklin Hartkamp, Ralph Beekman, Peter Aerts, Arnaud v/d Veere, Henk van der Stoep, Erik Paulson en Sam Lumpini. Luc van Laere, Mike Mahler, Steve Cotter, Steve Maxwell, Gray Cook, Todd Durkin en de jongens van The Overload Worldwide.

Mirjam Zuiderwijk
Sportdocent

Mirjam Zuiderwijk

Meer dan 20 jaar geleden begon ik als groepslesdocent. Naast mijn fulltime baan vulde ik mijn vrije uren met het geven van onder andere aerobic- en steplessen bij verschillende sportscholen.
Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Via mijn bedrijf Squats & More geef ik buitentrainingen in Voorburg. Dagelijks motiveer ik mijn deelnemers grenzen te verleggen. Ieder op zijn eigen niveau én met veel lol. Plezier geeft energie en is dé formule om ieder keer weer naar de training te komen.
Ook ben ik in de sportschool als invaller te vinden. Daarnaast geef ik Xco Power-Walking. Lopend met twee Xco’s in de hand door het bos, afgewisseld met oefeningen.

Een goede instructeur is niet alleen topfit. Vakkennis vind ik noodzakelijk. Mijn doel is deelnemers op een veilige manier fitter te laten worden. Correcte uitvoer van oefeningen door het geven van juiste instructie. Een goed opgebouwde les of trainingsschema. Daarom ben ik gecertificeerd fitnesstrainer, personal trainer, bewegingsdeskundige obesitas & overgewicht en voedingscoach.

Mijn kennis geef ik graag door aan iedereen die net zo enthousiast is als ik over de fitnessbranche. Ik leer hen les te geven in de praktijk. Hoe bouw je een les op? Hoe geef je juiste instructies? Hoe ga je om met klanten? Zo bereid ik met veel plezier deelnemers voor op het praktijkexamen.