Allround Zwembadmedewerker

De Lesgever Zwem-ABC verzorgt zweminstructie aan kinderen gericht op het (beter) leren zwemmen. Daarbij let je op de veiligheid van de deelnemer en voorkomt risicovolle situaties.

Inhoud

De kerntaak van de Lesgever Zwem-ABC is het veilig en verantwoord verzorgen van zweminstructie.

De officiële tekst van de Nationale Raad Zwemveiligheid is hier te lezen.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die de vaardigheden en kennis wil leren om als lesgever te kunnen werken in een zwembad. Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel raden wij aan om eerst certificeerbare eenheid 1 af te ronden.

Stage

Het is verplicht om tijdens deze opleiding stage te lopen. Je moet namelijk aan de hand van een aantal opdrachten een portfolio maken. Deze opdrachten hebben betrekking op het werk als lesgever in een zwembad. Wij adviseren iedereen om minimaal één dagdeel per week stage te lopen in een zwembad. Daarnaast worden uw opdrachten ook afgetekend door uw stagebegeleider. De beoordeling wordt gedaan door een gelicentieerde docent.

Mocht u zelf geen stage kunnen vinden dan zijn wij bereid om hierin te bemiddelen zodat ook u een goede leerplaats kan vinden.

Examinering

De volgende onderdelen moeten worden behaald om de certificeerbare eenheid Lesgever Zwem-ABC af te ronden en het branchecertificaat te ontvangen:

  • Competentieopdrachten
  • Tonen van een geldig diploma Eerste hulp, Zwemmend Redden voor Zwembaden (zijn geen onderdeel van deze opleiding)
  • Zwemdiploma C
  • Stage
  • 4 examenlessen
  • Mondeling examen

Indien de opdrachten met een gemiddeld cijfer van 6,0 zijn afgerond en het EHBO diploma, C-diploma en het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden zijn behaald, kan de kandidaat deelnemen aan het mondeling examen.

Geplande opleidingen

Hier kunt u alle geplande opleidingen bekijken. Mocht er geen opleiding gepland staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.

Kosten

We bieden deze opleiding op verschillende manieren aan:

  • In 20 lessen van 3 uur. Dit is meestal van 8:30-11:30 en op werkdagen.
  • In 15 lessen van 4 uur. Dit is meestal van 19:00-23:00 en op werkdagen.
  • In 10 lessen van 6 uur. Dit is meestal van 10:00-16:00 en in het weekend.

Alle opleidingen kosten € 1260,00 en zijn inclusief opleidingsmateriaal en gebruik van de website. Het examen kost € 325,00. Hiervoor wordt uw portfolio nagekeken, de examenlessen beoordeeld, een geldig zwemdiploma C en daarna een mondeling examen. Alles volgens de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Het praktijkexamen zwemmend redden voor zwembaden kost € 75,00. De totale opleiding met één examen kost u dus € 1660,00.

Daarnaast kunnen wij ook losse examens aanbieden voor € 325,- hiervoor wordt uw portfolio nagekeken, de examenlessen beoordeeld, een geldig zwemdiploma C en kan u deelnemen aan een mondeling examen.

Video